Remotiv extra, tégy a rosszkedv ellen
Remotiv extra, enyhe depressziós tünetek ellen

Hogyan segítsünk egy depressziós emberen?

Bizonyára mindenki találkozott már azzal a problémával, hogy közvetlen környezetében, akár családban vagy barátai, esetleg munkatársai valamelyikénél felmerült a depresszió gyanúja. Ez sokszor nehéz helyzetbe hoz bennünket, hiszen tanácstalanok lehetünk, hogyan viszonyuljunk a depressziós egyénhez, mit mondjunk, mivel teszünk jót neki. Pedig a megértő, empatikus környezetnek nagy szerepe van a gyógyulásban. Csokorba szedtünk néhány hasznos tanácsot, hogy hogyan segítsünk embertársunknak átlendülni a nehéz perióduson.

E

Vegyük észre a jeleket és vegyük komolyan a problémát! A depresszió ezerarcú betegség, számos testi-lelki tünettel, emiatt nehéz azonosítani. De ha valaki örökösen fáradt, vagy állandó fejfájásról, álmatlanságról panaszkodik, étvágytalan, és nem leli kedvét korábban örömteli időtöltésében, kezdjünk gyanakodni. Figyeljünk az ilyen elejtett mondatokra: „Semminek nincs értelme”, „Minek is élek…” – mert ezek depresszióra figyelmeztethetnek

E

Biztosítsuk támogatásunkról, hallgassuk meg, segítsünk a problémák megértésében! A megértés, az odafigyelés, az őszinte beszélgetés lelki támaszt nyújt a depressziósnak, mert úgy érezheti, nincs egyedül és komolyan veszik a helyzetét. De legyünk óvatosak, ne akarjuk megoldani helyette a problémát, ne halmozzuk el „jótanácsokkal” vagy „ezt és ezt kellene tenned”-tippekkel. Inkább próbáljuk meggyőzni, hogy keressen fel mielőbb egy szakembert, és segítsük őt ebben. Éreztessük vele, mellette állunk, nem hagyjuk egyedül.

E

Biztosítsunk stabilitást! A hullámzó kedélyállapot közepette egy kis megnyugvást adhat, ha vannak biztos, stabil pontok az életben, amelyek kiszámíthatóak – ilyen például a napi rutin követése.

Hogyan segítsünk egy depressziós emberen?
E

Kerüljük a bűntudatkeltést! Ne ostorozzuk a depressziós embert, hogy miért nem örül semminek, az legyen a legnagyobb baja, hogy rosszkedvű stb., ezek ugyanis csak fokozzák a szorongást, és súlyosbítják a problémát.

E

Amennyire lehet, próbáljuk aktivitásra serkenteni, de ne erőltessük, és ne kényszerítsük extra erőfeszítésekre. Keressünk olyan tevékenységeket, ahol fontosnak, hasznos érezheti magát, ahol szükség van rá.

E

Győzzük meg, hogy minél előbb keressen fel egy szakembert és segítsük, támogassuk őt ebben!

További blogok

Fordíts hátat a FOMO-nak!

Fordíts hátat a FOMO-nak!

Fordíts hátat a FOMO-nak!A FOMO (Fear Of Missing Out – „valamiről lemaradunk”) jelenség ismeretének fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint...

bővebben

A vény nélkül kapható Remotiv extra filmtabletta az orbáncfű kivonatát tartalmazó növényi gyógyszer. A „lélek napsugaraként” is emlegetett orbáncfű révén klinikailag igazoltan javítja a hangulatot, csökkenti az enyhe depresszió tüneteit (lehangolt lelkiállapot, hangulati labilitás, belső belső nyugtalanság, stressz).

E

Javítja a hangulatot

E

Fokozza a motivációt

E

Garantált gyógyszerminőség

E

Klinikailag igazolt hatás*

Remotiv extra enyhe depresszió ellen

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Weboldalunkon a következő publikációkra hivatkozunk:
* – Schrader E. et al: Hypericum Treatment of mild-moderate depression in a Placebo-controlled study, Human Psychopharmacology 1998
– Schrader E.: Equivalence of St.John’s wort extract (Ze 117) and fluo.; Clinical Psychopharmacology 2000