Remotiv extra, tégy a rosszkedv ellen
Remotiv extra, enyhe depressziós tünetek ellen

Segít a lélek napsugara

Ádám harmadéves egyetemistaként úgy döntött, halaszt egy félévet, és önkéntesnek áll Afrikában. Ám a tervezett indulás 2 hónapot csúszott, Ádám pedig a napi rutin elvesztése miatt egyre depressziósabbá vált.

Az egyetemista Ádám mindig tevékeny életet élt, jól tanult, majdnem minden vizsgája jelesre sikerült, ezért is gondolta, hogy ráférne egy kis pihenés, szívesen megnézné önkéntesként Afrikát. Sajnos kiderült, hogy az utazásra várni kell, ezért Ádámnak lett két olyan hónapja, amikor nem tudta, mit kezdjen magával. Eleinte örült is ennek, azt gondolta, hogy végre addig alszik, amíg csak kedve van, megnéz minden filmet, amire az utóbbi időben nem jutott idő. Ám ahogy teltek a hetek, egyre kedvtelenebbé vált. Későn aludt el, délig ki sem kelt az ágyból, utána azonnal filmet nézett. Reggelizni, ebédelni is elfelejtett, csak esténként evett, és akkor is csupa egészségtelen ételt. A barátaival alig találkozott, inkább a telefonját nyomkodta unottan. Közeledett az afrikai út időpontja, és Ádám úgy érezte, már nincs is kedve elutazni. Ez a gondolat megrémítette, ezért egy amerikai pszichiáter javaslatai alapján 5 pontos tervet dolgozott ki.

Állítsunk fel egy rendszert, ami jó a lelkünknek is

E

Vegyük észre a jeleket és vegyük komolyan a problémát! A depresszió ezerarcú betegség, számos testi-lelki tünettel, emiatt nehéz azonosítani. De ha valaki örökösen fáradt, vagy állandó fejfájásról, álmatlanságról panaszkodik, étvágytalan, és nem leli kedvét korábban örömteli időtöltésében, kezdjünk gyanakodni. Figyeljünk az ilyen elejtett mondatokra: „Semminek nincs értelme”, „Minek is élek…” – mert ezek depresszióra figyelmeztethetnek

E

Odafigyelt arra, hogy ne csak este egyen, hanem rendszeresen, a nap minden szakaszában.

E

Elhatározta, hogy minden nap tevékenykedni fog legalább 4-5 órát. Naponta járt bevásárolni, főzött magának, elment edzeni a konditerembe, találkozott ismerősökkel, ügyeket intézett.

E

Írt egy listát arról, hogy miket kell elintéznie és megcsinálnia. Amikor mindent ki tudott pipálni, akkor megünnepelte magát.

E

Felállított kisebb célokat, például megtanult minden este 20 új francia szót. Ha nehezen ment neki, csak 15-öt, mert nagyon figyelt rá, hogy ne szegje kedvét, ne élje meg kudarcként, ha valami nem sikerült.

A lélek napsugara - A rendszertelen életmód depresszióhoz vezethet

Egy barátja adott neki orbáncfű-tartalmú Remotiv extrát. Az orbáncfüvet a lélek napsugaraként szokták emlegetni, az enyhe depresszióra való jótékony hatását számos kutatás igazolta. A Remotiv extra recept nélkül kapható a patikában, magas orbáncfű-tartalma révén enyhíti a búskomorságot és javítja a hangulatot. Hozzászokástól, függőségtől sem kell tartani. Ádám jobb kedvű lett a gyógyszertől, amely abban is segített, hogy tartani tudja az általa összeállított napi rutint. Néhány hét elteltével már sokkal jobb volt a kedve, és úgy érezte, szép lassan visszatér az energiája. Már alig várta, hogy végre elutazhasson Afrikába.

Magazin

Szezonális depresszió

Szezonális depresszió

Szezonális depresszió: amikor nem tudunk örülni a nyárnakHa úgy érezzük, hogy nem villanyoz fel bennünket a strandidő...

bővebben
Hogyan vészeljük át

Hogyan vészeljük át

Hogyan vészeljük át ezt a nehezebb átmeneti időszakot?„Napok óta esett. Csendesen, kitartóan, szürkén. Néztem ki az...

bővebben
Végre elhittem

Végre elhittem

Végre elhittem: nem vagyok gyenge, csak depressziós!Nehéz kitörni az ördögi körből, engem ugyanis úgy nevelt az...

bővebben
Próbálj meg lazítani

Próbálj meg lazítani

Próbálj meg lazítaniNemrég elváltam, újjá kellett szervezzem az életemet – kezdi történetét Tünde, aki két kisfiát...

bővebben
A kapcsolatok ereje

A kapcsolatok ereje

A kapcsolatok erejeA minap egy nagyon kedves volt céges vezetőm bejegyzését olvastam az egyik közösségi hálón, amely a...

bővebben

A vény nélkül kapható Remotiv extra filmtabletta az orbáncfű kivonatát tartalmazó növényi gyógyszer. A „lélek napsugaraként” is emlegetett orbáncfű révén klinikailag igazoltan1,2,3 javítja a hangulatot, csökkenti az enyhe depresszió tüneteit (lehangolt lelkiállapot, hangulati labilitás, belső belső nyugtalanság, stressz).

E

Javítja a hangulatot

E

Fokozza a motivációt

E

Garantált gyógyszerminőség

E

Klinikailag igazolt hatás*

Remotiv extra enyhe depresszió ellen

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Weboldalunkon a következő publikációkra hivatkozunk:
* – Schrader E. et al: Hypericum Treatment of mild-moderate depression in a Placebo-controlled study, Human Psychopharmacology 1998
– Schrader E.: Equivalence of St.John’s wort extract (Ze 117) and fluo.; Clinical Psychopharmacology 2000