Remotiv extra, tégy a rosszkedv ellen
Remotiv extra, enyhe depressziós tünetek ellen

Újra szabadok lettünk, mégsem vagyok vidám ☹ Bezártság utáni senyvedés

Engem már semmi sem tesz boldoggá?

Nem olyan régen még azt hittem, ha véget ér a bezártság, újra visszatér az életkedvem, vidám leszek és felszabadult. Rengeteg tervet szövögettem magamban, az tartotta bennem a lelket, hogy tudtam, hamarosan újra visszakapom a régi életemet. Ám hiába nyílt ki újra a világ, nem lett jobb kedvem! Sőt: olyan érzésem van, mintha még nem állnék készen rá, hogy a régi tempóban faljam az élményeket. Nehezemre esik reggelente felkelni az ágyból, csinosan felöltözni és emberek közé menni. Hétvégente, bár kimozdulok otthonról, nem érzem a lelkesedést, igazából jobban esne semmit sem tenni. A munkahelyemen is többet hibázok, mint korábban, nehezebben koncentrálok, és mintha semmi sem tenne igazán boldoggá.

Engem már semmi sem tesz boldoggá

Nem vagyok egyedül, mások is fásultak

A minap olvastam egy érdekes cikket, amelyben egy amerikai pszichiáter Kali Cyrus megnevezi a problémát, amivel küzdök: szerinte ez az állapot az ún. languishing (senyvedés), amely 2021 nyarán sokunkat érinthet. Az emberek nem tudnak igazán lelkesedni, üresnek és tespedtnek érzik magukat, és céltalanul töltik a napjaikat. Csak tengnek-lengnek, és mintha egy bepárásodott ablakon át néznék a világot. A pszichiáter szerint ez egy normális válaszreakció a hosszú bezártság és a folyamatos bizonytalanság után. Fontos, hogy észrevegyük, milyen állapotban vagyunk, mert akkor tudunk tenni ellene és saját magunkat is kihúzhatjuk a bajból.

Létezik kiút a „senyvedésből”

Néhány szabályt betartva megkönnyíthetjük a dolgunkat:
E
Jelöljünk ki olyan időszakokat, amikor zavartalanul foglalkozhatunk valamivel. Ilyenkor iktassuk ki a zavaró ingereket és koncentráljunk csak arra, amivel éppen az időnket töltjük. Az elménk megnyugszik, ha csak egy dologra kell figyelnie, főleg ha abban el is mélyedhet.
E
Szabadidőnkben próbáljunk meg aktívak lenni és fedezzünk fel új dolgokat.
Létezik kiút a senyvedésből
E
Beszélgessünk minél többet a barátainkkal és a családtagjainkkal.
E
Hasznos lehet a hála gyakorlása: egy kutatás szerint jót tesz, ha rendszeresen leírjuk, hogy mik azok a dologok, amelyekért hálásak lehetünk.
E
Bocsássuk meg magunknak, ha esetleg gyengébben teljesítünk és többet hibázunk.

További blogok

„Mosolygós” depresszió

„Mosolygós” depresszió

„Mosolygós” depresszióÖn vajon mindig felismeri ha környezetében depresszióval küzd valaki? Jogosan gondolhatja, hogy igen, hiszen a depressziós...

bővebben
Próbálj meg lazítani

Próbálj meg lazítani

Próbálj meg lazítaniNemrég elváltam, újjá kellett szervezzem az életemet – kezdi történetét Tünde, aki két kisfiát immár egyedül neveli. –...

bővebben

A vény nélkül kapható Remotiv extra filmtabletta az orbáncfű kivonatát tartalmazó növényi gyógyszer. A „lélek napsugaraként” is emlegetett orbáncfű révén klinikailag igazoltan javítja a hangulatot, csökkenti az enyhe depresszió tüneteit (lehangolt lelkiállapot, hangulati labilitás, belső belső nyugtalanság, stressz).

E

Javítja a hangulatot

E

Fokozza a motivációt

E

Garantált gyógyszerminőség

E

Klinikailag igazolt hatás*

Remotiv extra enyhe depresszió ellen

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Weboldalunkon a következő publikációkra hivatkozunk:
* – Schrader E. et al: Hypericum Treatment of mild-moderate depression in a Placebo-controlled study, Human Psychopharmacology 1998
– Schrader E.: Equivalence of St.John’s wort extract (Ze 117) and fluo.; Clinical Psychopharmacology 2000