Remotiv extra, tégy a rosszkedv ellen
Remotiv extra, enyhe depressziós tünetek ellen

Hogyan vészeljük át ezt a nehezebb átmeneti időszakot?

Szezonális depresszió hogyan győzhető le
„Napok óta esett. Csendesen, kitartóan, szürkén. Néztem ki az ablakon, figyeltem a lecsurgó esőcseppeket, és reménytelenül fásultnak éreztem magam. Fel kéne öltözni, elindítani a reggelt, szólt a belső hang, de minden mozdulat nehezemre esett. Kényszeredetten turkáltam a ruhák között, semmi nem tetszett. Eközben a rádió gorombán recsegte az újabb rémhíreket a koronavírus-helyzetről. A reggelit is kihagytam, enni sem volt kedvem. Egy újabb nap, és azt kívántam, bárcsak lenne már újra este, hogy bebújhassak a paplan alá, el a világ elől.”

Ismerős érzések? Fásultság, energiahiány, kedvetlenség – az ősz beköszöntével sokan éreznek hasonlóképpen. A borús, szürkébe forduló és egyre rövidebb nappalok, a fény hiánya a depresszió tüneteinek gyakoribb kialakulását idézi elő. Az ilyenkor előforduló lelki betegséget hívják a szakemberek szezonális affektív zavarnak, vagy szezonális depressziónak, amelyre a jelenlegi járványhelyzet további hajlamosító tényező lehet. A fokozott stressz, a betegségtől való szorongás, a bezártság, a kényszerű szociális izoláltság súlyosbíthatják a szezonális depresszió tüneteit azoknál, akik amúgy is érzékenyebbek ebben az időszakban, de tüneteket okozhatnak a lelkileg viszonylag kiegyensúlyozottaknál is.

De mit tehetünk ilyenkor? Hogyan vészeljük át ezt a nehezebb átmeneti időszakot és maradjunk mentálisan is egészségesek?

E

Figyeljünk jobban magunkra! A rendszeres testmozgás nemcsak az immunrendszerünknek tesz jót, de a lelkünknek is előnyére válik. Egy nagy séta a szabadban, még akár rosszabb idő esetén is, jó érzéssel tölthet el bennünket, és fitten tart. Emellett a minőségi alvás és a kiegyensúlyozott, minél színesebb táplálkozás alapfeltétel. Erősítsük immunrendszerünket megfelelő vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

E

Tegyünk meg mindent az elszigeteltség ellen! Betartva a járványügyi előírásokat, találkozzunk barátainkkal, rokonainkkal, beszélgessünk velük, tartsuk fenn, ápoljuk kapcsolatainkat!

HOgyan vészeljük át a nehezebb időszakokat
E

Amennyire lehetséges, árasszuk el fénnyel a lakásunkat, gyújtsunk gyertyákat, engedjünk be minél több természetes fényt a szobánkba, pótolva ezzel a kieső napsugárzás jótékony hatását.

E

Hódoljunk továbbra is a hobbinknak, keressünk aktívan és tudatosan mindennap valamit, ami örömmel tölt el bennünket! Így nem hagyunk teret a rossz hangulatnak, nem engedjük, hogy az eluralkodjon felettünk. Nézzünk meg egy vicces filmet, süssünk egy adag süteményt a gyerekekkel, vagy kényeztessük magunkat egy relaxáló, habos kádfürdővel.

E

Ha pedig végképp úgy érezzük, mindez kevés, keressünk fel bátran egy pszichoterapeutát, aki személyre szabott terápiával lát el bennünket.

Magazin

Szezonális depresszió

Szezonális depresszió

Szezonális depresszió: amikor nem tudunk örülni a nyárnakHa úgy érezzük, hogy nem villanyoz fel bennünket a strandidő...

bővebben
Végre elhittem

Végre elhittem

Végre elhittem: nem vagyok gyenge, csak depressziós!Nehéz kitörni az ördögi körből, engem ugyanis úgy nevelt az...

bővebben
Próbálj meg lazítani

Próbálj meg lazítani

Próbálj meg lazítaniNemrég elváltam, újjá kellett szervezzem az életemet – kezdi történetét Tünde, aki két kisfiát...

bővebben
A kapcsolatok ereje

A kapcsolatok ereje

A kapcsolatok erejeA minap egy nagyon kedves volt céges vezetőm bejegyzését olvastam az egyik közösségi hálón, amely a...

bővebben
Segít a lélek napsugara

Segít a lélek napsugara

Segít a lélek napsugaraÁdám harmadéves egyetemistaként úgy döntött, halaszt egy félévet, és önkéntesnek áll Afrikában....

bővebben

A vény nélkül kapható Remotiv extra filmtabletta az orbáncfű kivonatát tartalmazó növényi gyógyszer. A „lélek napsugaraként” is emlegetett orbáncfű révén klinikailag igazoltan javítja a hangulatot, csökkenti az enyhe depresszió tüneteit (lehangolt lelkiállapot, hangulati labilitás, belső belső nyugtalanság, stressz).

E

Javítja a hangulatot

E

Fokozza a motivációt

E

Garantált gyógyszerminőség

E

Klinikailag igazolt hatás*

Remotiv extra enyhe depresszió ellen

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Weboldalunkon a következő publikációkra hivatkozunk: * – Schrader E. et al: Hypericum Treatment of mild-moderate depression in a Placebo-controlled study, Human Psychopharmacology 1998 – Schrader E.: Equivalence of St.John’s wort extract (Ze 117) and fluo.; Clinical Psychopharmacology 2000