Remotiv extra, tégy a rosszkedv ellen
Remotiv extra, enyhe depressziós tünetek ellen

A hobbik jótékony hatása

Hobbija szinte mindenkinek van, és ez alapvető szerepet tölt be életünkben: kikapcsol, pozitív érzésekkel tölt el, segít személyiségünk olyan oldalait is megélni, amit esetleg a munkánkban vagy a családi teendők közepette nem tudunk kibontakoztatni. Az általunk kedvelt szabadidős tevékenység segít kiszakadni a hétköznapok szürkeségéből, és valóban a jelenre fókuszálni. Több kutatás is igazolta a hobbik stresszoldó, szorongáscsökkentő hatását. Mindezek miatt a hobbijainknak depresszió esetén is jelentős szerepük lehet, és az egyéb terápiákat is jól kiegészítik. Bár egy depresszióban szenvedőnek nehezére eshet örömét lelnie korábbi kedvenc tevékenységében, érdemes mégis belekezdenie és megpróbálni elterelni a gondolatait. A teljesség igénye nélkül adunk néhány hobbi-tippet, amely különösen hasznos lehet ilyen esetekben, mert oldja a szorongást és boldogsághormont szabadít fel:

E
Zenehallgatás: igazoltan csökkenti a stresszt, segít ellazulni.
E

Kertészkedés: gondoskodni valamiről vagy valakiről mindig jó érzés, a növények pedig meghálálják a figyelmes törődést. A kertészkedés nagyon jó stresszoldó!

E
Sport: közhely, de igaz, hogy a sport erősíti testünket-lelkünket, ahhoz pedig elég egy kényelmes cipő is, hogy kimozduljunk a szabad levegőre és tegyünk egy nagy sétát.
E

Írás: segít gondolataink rendszerezésében, érzéseink, önmagunk jobb megértésében, ezáltal óriási lépést tehetünk problémáink megoldása felé.

A hobbik jótékony hatása a depresszió ellen

Bármibe is vágunk bele, bármi legyen is a hobbink, ami örömet okoz, vegyük rá magunkat, hogy újra hódoljunk neki. Lehet, kezdetben nehezen megy majd, de idővel már csak azt vesszük észre, hogy teljesen belefeledkeztünk, és hogy újra jól érezzük magunkat! ?

Magazin

Szezonális depresszió

Szezonális depresszió

Szezonális depresszió: amikor nem tudunk örülni a nyárnakHa úgy érezzük, hogy nem villanyoz fel bennünket a strandidő...

bővebben
Hogyan vészeljük át

Hogyan vészeljük át

Hogyan vészeljük át ezt a nehezebb átmeneti időszakot?„Napok óta esett. Csendesen, kitartóan, szürkén. Néztem ki az...

bővebben
Végre elhittem

Végre elhittem

Végre elhittem: nem vagyok gyenge, csak depressziós!Nehéz kitörni az ördögi körből, engem ugyanis úgy nevelt az...

bővebben
Próbálj meg lazítani

Próbálj meg lazítani

Próbálj meg lazítaniNemrég elváltam, újjá kellett szervezzem az életemet – kezdi történetét Tünde, aki két kisfiát...

bővebben
A kapcsolatok ereje

A kapcsolatok ereje

A kapcsolatok erejeA minap egy nagyon kedves volt céges vezetőm bejegyzését olvastam az egyik közösségi hálón, amely a...

bővebben
Segít a lélek napsugara

Segít a lélek napsugara

Segít a lélek napsugaraÁdám harmadéves egyetemistaként úgy döntött, halaszt egy félévet, és önkéntesnek áll Afrikában....

bővebben

A vény nélkül kapható Remotiv extra filmtabletta az orbáncfű kivonatát tartalmazó növényi gyógyszer. A „lélek napsugaraként” is emlegetett orbáncfű révén klinikailag igazoltan javítja a hangulatot, csökkenti az enyhe depresszió tüneteit (lehangolt lelkiállapot, hangulati labilitás, belső belső nyugtalanság, stressz).

E

Javítja a hangulatot

E

Fokozza a motivációt

E

Garantált gyógyszerminőség

E

Klinikailag igazolt hatás*

Remotiv extra enyhe depresszió ellen

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Weboldalunkon a következő publikációkra hivatkozunk:
* – Schrader E. et al: Hypericum Treatment of mild-moderate depression in a Placebo-controlled study, Human Psychopharmacology 1998
– Schrader E.: Equivalence of St.John’s wort extract (Ze 117) and fluo.; Clinical Psychopharmacology 2000